Pompoensoep
Vegan

Pompoensoep

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter plantaardige kookroom
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter plantaardige kookroom
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1500 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter plantaardige kookroom
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2000 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter plantaardige kookroom
  • 2 stuk(s) ui

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de pompoen, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd in blokken.

Stap 2

Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof.

Stap 3

Fruit in een ruime pan de ui en de knoflook kort aan.

Stap 4

Voeg de kerriepoeder toe, bak 30 seconden mee en voeg daarna de pompoen en de groentebouillon toe.

Stap 5

Laat het geheel 20 minuten koken (voeg tussendoor water toe als het te weinig is).

Stap 6

Voeg als de pompoen gaar is de plantaardige kookroom toe en pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.