Vegan
Pompoensoep
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) pompoen
- 1 stuk(s) ui
- 1000 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) pompoen
- 1 stuk(s) ui
- 1500 milliliter groentebouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) pompoen
- 1.5 stuk(s) ui
- 2000 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter plantaardige kookroom
- 2 stuk(s) ui
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de pompoen, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd in blokken.
Stap 2
Pel de ui en de knoflook en snipper deze grof.
Stap 3
Fruit in een ruime pan de ui en de knoflook kort aan.
Stap 4
Voeg de kerriepoeder toe, bak 30 seconden mee en voeg daarna de pompoen en de groentebouillon toe.
Stap 5
Laat het geheel 20 minuten koken (voeg tussendoor water toe als het te weinig is).
Stap 6
Voeg als de pompoen gaar is de plantaardige kookroom toe en pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.