Pompoenrisotto met krokante spekjes
Vlees

Pompoenrisotto met krokante spekjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bakspekjes
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 200 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 25 gram oude kaas
  • 100 gram risottorijst
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 2 gram tijm
  • 150 gram bakspekjes
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 400 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 50 gram oude kaas
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 4 gram tijm
  • 225 gram bakspekjes
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 600 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 75 gram oude kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 6 gram tijm
  • 300 gram bakspekjes
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 800 stuk(s) hokkaido pompoen
  • 100 gram oude kaas
  • 400 gram risottorijst
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 8 gram tijm

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Niet een hele gezonde tip maar wel een lekkere: voeg wat vet van de spekjes toe aan de risotto voor extra veel smaak!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Was de pompoen en dep droog. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en pulp. Snijd de pompoen in plakjes en daarna in blokjes.

Stap 2

Snipper de ui. Verhit boter of olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en pompoenblokjes. Rits de tijm boven de pan. Fruit het geheel 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de risottorijst toe en bak nog een paar minuten mee.

Stap 3

Breng water aan de kook voor de bouillon en los de bouillon op in het gekookte water. Zet het vuur wat lager en voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto met groenten tot het al het vocht heeft opgenomen. Roer tussentijds door de pan.

Stap 4

Rasp de kaas. Bak de spekjes in een koekenpan krokant.

Stap 5

Als de risotto gaar is, voeg de geraspte kaas toe aan de risotto en breng de risotto op smaak met peper en zout.

Stap 6

Schep de risotto op de borden en verdeel de spekjes er over. Serveer eventueel nog wat extra kaas aan tafel.