Pompoenpasta
Vega

Pompoenpasta

met paddenstoelen en salie

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram (fles)pompoen
  • 100 gram fusilli
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 60 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram overjarige kaas
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 10 gram pompoenpitten
  • 5 gram salie
  • 30 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 500 gram (fles)pompoen
  • 200 gram fusilli
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 120 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram overjarige kaas
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 20 gram pompoenpitten
  • 10 gram salie
  • 60 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 750 gram (fles)pompoen
  • 300 gram fusilli
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 180 milliliter melk
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram overjarige kaas
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 30 gram pompoenpitten
  • 15 gram salie
  • 90 gram tomatenpuree
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1000 gram (fles)pompoen
  • 400 gram fusilli
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 240 milliliter melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram overjarige kaas
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 40 gram pompoenpitten
  • 20 gram salie
  • 120 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je pompoen over? Maak daar dan een lekkere pompoensoep van! Kook daarvoor de pompoen die je over hebt met twee keer zoveel bouillon en een paar teentjes knoflook 15-20 minuten. Voeg kruiden of specerijen naar eigen smaak toe en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en draderige zaadlijsten met een lepel of een mesje. Snijd de parten pompoen in stukjes van ongeveer 3 cm. Schillen is niet nodig. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2

Pel de uien en snijd ze in parten. Leg bij de pompoen, samen met de hele teentjes knoflook. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de pompoen, ui en knoflook 25 minuten in de oven.

Stap 3

Haal de blaadjes salie van de takjes. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie 3-4 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de paddenstoelen (champignons en oesterzwammen) in stukken en bak ze in de achtergebleven salie-olie in de koekenpan in 4-5 minuten gaar.

Stap 4

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Neem een kopje kookwater uit de pan en giet dan de pasta af.

Stap 5

Haal de geroosterde pompoen, ui en knoflook uit de oven en doe in een kom. Knijp de zacht geworden knoflook uit de vliesjes. Voeg de tomatenpuree en melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Stap 6

Rasp de kaas indien nodig. Meng de pasta en de helft van de geraspte kaas door de pompoensaus. Voeg eventueel wat pasta-kookwater toe om de saus wat dunner te maken. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de geraspte kaas en verdeel de gebakken paddenstoelen, gefrituurde salieblaadjes en pompoenpitten erover.