Pompoenburger met tzatziki
Vega

Pompoenburger met tzatziki

en zoete aardappelfriet

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram munt
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.25 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 75 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 150 gram zoete aardappelfriet
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram munt
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 300 gram zoete aardappelfriet
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram munt
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 0.75 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 225 milliliter volle yoghurt
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 450 gram zoete aardappelfriet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) honing
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 gram munt
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 300 milliliter volle yoghurt
  • 4 stuk(s) waldkornbol
  • 600 gram zoete aardappelfriet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Snijd de komkommer en doe in een koffiefilter of schone theedoek. Knijp zachtjes in de filter of doek en druk het vocht uit de komkommer. Zo krijg je een nóg lekkerdere tzatziki!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 25 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

STAP 2

Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes. Verhit wat olie in een koekenpan of grillpan en bak de paprikaringen op hoog vuur tot ze goed kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 3

Was de komkommer, snijd doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes en doe in een kommetje. Voeg de yoghurt, sap van citroen, peper, zout en honing toe. Snijd de munt fijn en pers de knoflook en voeg toe aan de yoghurtsaus. Meng geheel.

STAP 4

Verwarm de oven voor de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de broodjes. Was de eikenbladsla en laat uitlekken.

STAP 5

Schep de paprika uit de pan en verwarm wat olie in de pan. Bak de burgers in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin.

STAP 6

Snijd de broodjes doormidden. Beleg met de sla, burger, tzatziki en gegrilde paprika.