Pompoenburger met hasselback aardappelen
Vega

Pompoenburger met hasselback aardappelen

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 4 stuk(s) waldkornbol

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden. Was de zoete aardappel en dep droog. Snijd de zoete aardappel in frieten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Hussel door elkaar en rooster de frieten circa 25 minuten in de oven. Hussel tussentijds een paar keer om.

Stap 2

Maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hierin de champignons. Bak ze 5 minuten op hoog vuur. Giet eventueel het vocht dat vrijkomt af. Voeg de hoisinsaus en peper toe en roer geheel. Bak nog circa 5 minuten.

Stap 3

Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwamburger circa 4 minuten per kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Doe de taugé in een vergiet en spoel schoon met heet water. Als de zoete aardappelfriet bijna klaar is, besprenkel de broodjes met wat water en leg ze onderin de oven. Bak de broodjes circa 3 minuten.

Stap 5

Haal de broodjes uit de oven. Snijd de broodjes doormidden.

Stap 6

Beleg de broodjes met de taugé, burger, champignons en zoetzuur. Serveer met de zoete aardappelfriet.