Pompoenburger met gegrilde groenten
met hasselback-aardappelen
- 60 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 stuk(s) aardappel groot
- 125 gram gegrilde groenten
- 1 stuk(s) hamburgerbroodje
- 1 stuk(s) pompoenburger
- 25 gram sriracha mayo
- 0.5 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) aardappel groot
- 250 gram gegrilde groenten
- 2 stuk(s) hamburgerbroodje
- 2 stuk(s) pompoenburger
- 50 gram sriracha mayo
- 1 stuk(s) ui
- 3 stuk(s) aardappel groot
- 375 gram gegrilde groenten
- 3 stuk(s) hamburgerbroodje
- 3 stuk(s) pompoenburger
- 75 gram sriracha mayo
- 1.5 stuk(s) ui
- 4 stuk(s) aardappel groot
- 500 gram gegrilde groenten
- 4 stuk(s) hamburgerbroodje
- 4 stuk(s) pompoenburger
- 100 gram sriracha mayo
- 2 stuk(s) ui
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen). Snijd over de lange kant van de aardappel een klein plat stukje af, zodat hij stabiel ligt. Leg 2 dunne plankjes van gelijke hoogte (maximaal 1 cm) naast elkaar en leg de aardappel ertussen. Snijd inkepingen in de aardappel met hele kleine tussenruimte. Dankzij de plankjes ben je er zeker van dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.
Besprenkel de aardappels met olijfolie, peper en zout en zorg dat de olie ook tussen de inkepingen kan druppelen. Zet de aardappels in een ovenschaal in de oven voor maximaal 45 minuten. Je kan af en toe even een beetje olie over de aardappels gieten en tussen de inkepingen. Zo worden ze mooi bruin. Nu heb je even een half uur pauze.
Leg na de pauze de gegrilde groenten op een bord en zet ze de laatste 10 minuten even in de oven erbij zodat ze lekker warm worden. Snijd de uien in dunne ringen en bak ze in een koekenpan met een beetje roomboter of olie tot ze flink zijn geslonken en lekker bruin zijn. Zet apart.
Bak de pompoenburgers in een beetje olie, voor ongeveer 3 minuten aan elke kant.
Snijd het hamburgerbroodje open en leg er wat gegrilde groenten op. Daarna de burger en daarbovenop de uien. Als je nog groenten over hebt, kan je die er ook nog op leggen. Maak het broodje af met de sriracha-mayonaise.
Haal de aardappels uit de oven, serveer met de hamburger en de overgebleven sriracha-mayonaise.