Pompoen- zoete aardappelsoep
met crème fraiche
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram Kikkererwtenspread paprika
- 30 milliliter crème fraîche
- 0.75 stuk(s) flespompoen
- 150 milliliter groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 150 gram zoete aardappel
- 100 gram Kikkererwtenspread paprika
- 60 milliliter crème fraîche
- 0.75 stuk(s) flespompoen
- 300 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) volkoren stokbrood
- 300 gram zoete aardappel
- 150 gram Kikkererwtenspread paprika
- 90 milliliter crème fraîche
- 0.75 stuk(s) flespompoen
- 450 milliliter groentebouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 450 gram zoete aardappel
- 200 gram Kikkererwtenspread paprika
- 120 milliliter crème fraîche
- 0.75 stuk(s) flespompoen
- 600 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) volkoren stokbrood
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Maak de soep al eerder op de dag of een dag eerder, zo kun je direct aan tafel!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook voor de groentebouillon en maak de bouillon.
Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd beiden grof. Verhit in een pan met dikke bodem olie. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de pompoen en zoete aardappel toe. Bak 10 minuten op hoog vuur, hussel regelmatig om. Zet het vuur wat zachter en voeg de bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan. (De groenten moeten nét onder staan. Indien te weinig vocht, voeg wat extra bouillon toe.)
Bak het brood af volgens de instructie op de verpakking.
Test na 15 minuten met een vork of de pompoen en zoete aardappel bijna gaar zijn. Pureer met een staafmixer de groenten fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal het brood uit de oven en snijd in plakjes.
Schep de soep in de borden. Schep de crème fraîche in het midden van de soep. Serveer met het brood en de spread.