Pompoen- zoete aardappelsoep
met gember
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram Kikkererwtenspread paprika
- 10 gram gember
- 150 milliliter groentebouillon
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 10 gram pompoenpitten
- 0.5 stuk(s) ui
- 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 30 milliliter volle yoghurt
- 150 gram zoete aardappel
- 100 gram Kikkererwtenspread paprika
- 20 gram gember
- 300 milliliter groentebouillon
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 20 gram pompoenpitten
- 1 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) volkoren stokbrood
- 60 milliliter volle yoghurt
- 300 gram zoete aardappel
- 150 gram Kikkererwtenspread paprika
- 30 gram gember
- 450 milliliter groentebouillon
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 30 gram pompoenpitten
- 1.5 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
- 90 milliliter volle yoghurt
- 450 gram zoete aardappel
- 200 gram Kikkererwtenspread paprika
- 40 gram gember
- 600 milliliter groentebouillon
- 4 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 40 gram pompoenpitten
- 2 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) volkoren stokbrood
- 120 milliliter volle yoghurt
- 600 gram zoete aardappel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Maak de soep al eerder op de dag of een dag eerder, zo kun je direct aan tafel!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Indien je een afbakstokbrood hebt, verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Bak het brood af. Breng water aan de kook voor de groentebouillon en maak de bouillon.
Was de benodigde hoeveelheid pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd grof. Was de gember en verwijder de schil. Snijd de gember in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg na 5 minuten de pompoen en zoete aardappel toe. Bak 10 minuten op hoog vuur, hussel regelmatig om. Zet het vuur wat zachter en voeg de bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan. (De groenten moeten nét onder staan. Indien te weinig vocht, voeg wat extra bouillon toe.)
Bak het brood af volgens de instructie op de verpakking. Verhit een koekenpan en bak hierin de pompoenpitten tot ze kleuren.
Test na 15 minuten met een vork of de pompoen en zoete aardappel bijna gaar zijn. Pureer met een staafmixer de groenten fijn. Breng het geheel op smaak met wat zout. Haal het brood uit de oven en snijd in plakjes. Schep de soep in de borden en maak af met de yoghurt en de pompoenpitten en serveer met het brood en groentespread.