Pompoen ravioli met biefstuk en salie
Vlees

Pompoen ravioli met biefstuk en salie

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 125 gram biefstukpuntjes
  • 125 gram pompoen ravioli
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 5 gram salie
  • 200 gram biefstukpuntjes
  • 250 gram pompoen ravioli
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 10 gram salie
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 375 gram pompoen ravioli
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 75 eetlepel(s) roomboter
  • 10 gram salie
  • 400 gram biefstukpuntjes
  • 500 gram pompoen ravioli
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 75 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram salie

Tip

Dep het vlees droog met keukenpapier. Doe de salieboter in de pan en zet het vuur hoog. Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je de biefstukpuntjes rondom dicht. Zet het vuur terug naar laag en laat het nog ongeveer 2 minuten om en om in de pan bakken als je het vlees rood van binnen wilt. 4 minuten voor rosé en 6 minuten voor doorbakken.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden met de bovenwarmte aan. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Snijd de ui in ringen.

Stap 2

Leg de pompoen reepjes op een bakplaat of in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper. Laat ongeveer 20 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Smelt de roomboter in een steelpan op een heel laag pitje. Voeg er de salieblaadjes aan toe en laat rustig trekken, zodat alle smaken vrijkomen.

Stap 4

Verwarm een klein beetje van de salieboter in de anti-aanbakpan en bak er kort de biefstukpuntjes en rode ui in aan. Kruid met zout en peper

Stap 5

Kook ondertussen de ravioli volgens de bereidingstijd op de verpakking in het gezouten water en giet af.

Stap 6

Verdeel de ravioli met de biefstukpuntjes over diep borden en verdeel er de geroosterde pompoen over. Lepel er nog lekker wat salieboter overheen en kruid met versgemalen peper.