
Pompoenpasta met brie
paddenstoelen en salie
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram (fles)pompoen
- 75 gram brie
- 100 gram fusilli
- 75 gram kastanjechampignons
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 60 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram pompoenpitten
- 5 gram salie
- 15 gram tomatenpuree
- 0.5 stuk(s) ui
- 400 gram (fles)pompoen
- 150 gram brie
- 200 gram fusilli
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 120 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram pompoenpitten
- 10 gram salie
- 30 gram tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 600 gram (fles)pompoen
- 225 gram brie
- 300 gram fusilli
- 225 gram kastanjechampignons
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 180 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 45 gram pompoenpitten
- 15 gram salie
- 45 gram tomatenpuree
- 1.5 stuk(s) ui
- 800 gram (fles)pompoen
- 300 gram brie
- 400 gram fusilli
- 300 gram kastanjechampignons
- 2 teentje(s) knoflook
- 240 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram pompoenpitten
- 20 gram salie
- 60 gram tomatenpuree
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Heb je pompoen over? Maak daar dan een lekkere pompoensoep van! Kook daarvoor de pompoen die je over hebt met twee keer zoveel bouillon en een paar teentjes knoflook 15-20 minuten. Voeg kruiden of specerijen naar eigen smaak toe en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en draderige zaadlijsten met een lepel of een mesje. Snijd de parten pompoen in stukjes van ongeveer 3 cm. Schillen is niet nodig. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pel de uien en snijd ze in parten. Leg bij de pompoen, samen met de hele teentjes knoflook. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de pompoen, ui en knoflook 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de brie kruislings een paar keer in en verpak de brie in een stukje aluminiumfolie. Leg de ingepakte brie na 10 minuten bij de groenten in de oven en laat 15 minuten meebakken in de oven.
Haal de blaadjes salie van de takjes. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie 3-4 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in de achtergebleven salie-olie in de koekenpan in 4-5 minuten gaar.
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Neem een kopje kookwater uit de pan en giet dan de pasta af.
Haal ondertussen de geroosterde pompoen, ui en knoflook uit de oven en doe in een kom. Knijp de zacht geworden knoflook uit de vliesjes. Voeg de tomatenpuree en melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout. Meng de pasta erdoor en voeg eventueel wat kookwater toe als de saus nog te dik is.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de warme brie over de pasta (pas op heet!), gebakken champignons, gefrituurde salieblaadjes en pompoenpitten erover en serveer.