
Pompoenpasta met spekjes
en salie
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram (fles)pompoen
- 100 gram fusilli
- 50 gram geraspte kaas
- 75 gram gerookte spekjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 60 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 5 gram salie
- 15 gram tomatenpuree
- 0.5 stuk(s) ui
- 400 gram (fles)pompoen
- 200 gram fusilli
- 100 gram geraspte kaas
- 150 gram gerookte spekjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 120 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram salie
- 30 gram tomatenpuree
- 1 stuk(s) ui
- 600 gram (fles)pompoen
- 300 gram fusilli
- 150 gram geraspte kaas
- 225 gram gerookte spekjes
- 3 teentje(s) knoflook
- 180 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 15 gram salie
- 45 gram tomatenpuree
- 1.5 stuk(s) ui
- 800 gram (fles)pompoen
- 400 gram fusilli
- 200 gram geraspte kaas
- 300 gram gerookte spekjes
- 4 teentje(s) knoflook
- 240 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram salie
- 60 gram tomatenpuree
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Heb je pompoen over? Maak daar dan een lekkere pompoensoep van! Kook daarvoor de pompoen die je over hebt met twee keer zoveel bouillon en een paar teentjes knoflook 15-20 minuten. Voeg kruiden of specerijen naar eigen smaak toe en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en draderige zaadlijsten met een lepel of een mesje. Snijd de parten pompoen in stukjes van ongeveer 3 cm. Schillen is niet nodig. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pel de uien en snijd ze in parten. Leg bij de pompoen, samen met de hele teentjes knoflook. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de pompoen, ui en knoflook 25 minuten in de oven.
Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan in 7-8 minuten knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Maak de pan schoon. Haal de blaadjes salie van de takjes. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de blaadjes salie 3-4 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Neem een kopje kookwater uit de pan en giet dan de pasta af.
Haal de geroosterde pompoen, ui en knoflook uit de oven en doe in een kom. Knijp de zacht geworden knoflook uit de vliesjes. Voeg de tomatenpuree, de helft van de geraspte kaas en de melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus flink op smaak met peper en zout.
Meng de pasta en de spekjes door de pompoensaus. Voeg eventueel wat pasta-kookwater toe om de saus wat dunner te maken. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de rest van de geraspte kaas en de gefrituurde salieblaadjes erover en serveer.