Pompoen-kokossoep met gember
Vega

Pompoen-kokossoep met gember

en pompoenpitten

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 10 gram gember
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) pompoen
  • 10 gram pompoenpitten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 20 gram gember
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) pompoen
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) stokbrood meerzaden
  • 300 gram zoete aardappel
  • 150 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 30 gram gember
  • 450 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 30 gram pompoenpitten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
  • 450 gram zoete aardappel
  • 200 gram Kikkererwtenspread paprika
  • 40 gram gember
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 40 gram pompoenpitten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) stokbrood meerzaden
  • 600 gram zoete aardappel

Tip

Wil je je helemaal in Azië wanen? Voeg wat rode peper en koriander toe.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Indien je een afbakstokbrood hebt, verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Bak het brood af. Breng water aan de kook voor de groentebouillon en maak de bouillon.

Stap 2

Was de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de zaadjes en pulp met een grote lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes.

Stap 3

Maak de ui schoon en snijd grof. Was de gember en verwijder de schil. Snijd de gember in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.

Stap 4

Verhit in een pan met dikke bodem olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg na 5 minuten de pompoen en zoete aardappel toe. Bak 10 minuten op hoog vuur, hussel regelmatig om. Zet het vuur wat zachter en voeg de bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan. (De groenten moeten nét onder staan. Indien te weinig vocht, voeg wat extra bouillon toe.)

Stap 5

Verhit een koekenpan en bak hierin de pompoenpitten tot ze kleuren.

Stap 6

Test na 15 minuten met een vork of de pompoen en zoete aardappel bijna gaar zijn. Pureer met een staafmixer de groenten fijn. Voeg de kokoscrème toe en breng geheel op smaak met wat zout. Haal het brood uit de oven en snijd in plakjes. Schep de soep in de borden en maak af met de pompoenpitten en serveer met het brood en groentespread.