Polenta met schelvis, tomaatjes, zeebanaan
Vis

Polenta met schelvis, tomaatjes, zeebanaan

en bloemenboter

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 25 gram kruidenboter
  • 100 milliliter melk
  • 40 gram polenta
  • 120 gram schelvis
  • 175 gram tomaatjes
  • 100 milliliter water
  • 40 gram zeebanaan
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 50 gram kruidenboter
  • 200 milliliter melk
  • 80 gram polenta
  • 240 gram schelvis
  • 350 gram tomaatjes
  • 200 milliliter water
  • 75 gram zeebanaan
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 75 gram kruidenboter
  • 300 milliliter melk
  • 120 gram polenta
  • 360 gram schelvis
  • 525 gram tomaatjes
  • 300 milliliter water
  • 120 gram zeebanaan
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 100 gram kruidenboter
  • 400 milliliter melk
  • 160 gram polenta
  • 480 gram schelvis
  • 700 gram tomaatjes
  • 400 milliliter water
  • 150 gram zeebanaan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Breng de polenta niet te hoog op smaak. De zeekraal is lekker zilt en voegt veel hartigheid toe aan dit gerecht.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten in de ovenschaal en leg de vis erbij. Bestrooi de vis en tomaatjes met peper en zout en besprenkel met wat olie. Bak ca. 20 min. in de oven.

Stap 2

Breng de melk met het water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerende 3 min. doorkoken. Neem van het vuur en meng er de helft van de boter door. Breng de polenta op smaak met peper en zout.

Stap 3

Breng in een steelpan water aan de kook en kook de zeebanaan 1 min.

Stap 4

Verdeel de polenta over de (diepe) borden. Verdeel er de zeebanaan, tomaatjes en vis over. Leg de rest van de kruidenboter op de vis en laat er overheen smelten.