Polenta met auberginestoof
Vegan

Polenta met auberginestoof

rode linzen en snijbiet

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 gram gedroogde tijm
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 250 milliliter kokend water
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 milliliter passata
  • 40 gram polenta
  • 0.5 bosje(s) regenboog snijbiet
  • 30 gram rode linzen
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 gram gedroogde tijm
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter kokend water
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 milliliter passata
  • 80 gram polenta
  • 1 bosje(s) regenboog snijbiet
  • 60 gram rode linzen
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 3 gram gedroogde tijm
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 750 milliliter kokend water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 milliliter passata
  • 120 gram polenta
  • 1.5 bosje(s) regenboog snijbiet
  • 90 gram rode linzen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 4 gram gedroogde tijm
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1000 milliliter kokend water
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 milliliter passata
  • 160 gram polenta
  • 2 bosje(s) regenboog snijbiet
  • 120 gram rode linzen
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

In dit gerecht wordt de polenta geserveerd als een romige pap. Maar als je de polenta laat afkoelen kun je hem in blokjes snijden en bakken of frituren, ook heel erg lekker!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergines in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine, ui en knoflook 10 minuten op middelhoog vuur.

Stap 2

Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe, samen met de linzen, passata en een flinke scheut water. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur of tot de linzen gaar zijn. Voeg extra water toe als de saus te droog wordt.

Stap 3

Snijd de stengels van de snijbiet in stukjes van 3 centimeter en snijd het blad ervan in reepjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de snijbiet 2-3 minuten. Laat de snijbiet uitlekken in een zeef.

Stap 4

Doe het kokend water met de bouillonblokjes in een pan en breng opnieuw aan de kook. Voeg al roerende met een pollepel de polenta toe en breng al roerend aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken tot de polenta is ingedikt. Breng verder op smaak met peper en zout en nog een scheut olijfolie.

Stap 5

Verdeel de polenta over diepe borden, schep de auberginestoof en de snijbiet erop en serveer.