Polenta met auberginestoof
snijbiet en ei
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) eieren
- 1 gram gedroogde tijm
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 250 milliliter kokend water
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 40 gram polenta
- 0.5 bosje(s) regenboog snijbiet
- 20 gram salie-citroen boter
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) eieren
- 2 gram gedroogde tijm
- 1 teentje(s) knoflook
- 500 milliliter kokend water
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 80 gram polenta
- 1 bosje(s) regenboog snijbiet
- 40 gram salie-citroen boter
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 stuk(s) eieren
- 3 gram gedroogde tijm
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 750 milliliter kokend water
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 120 gram polenta
- 1.5 bosje(s) regenboog snijbiet
- 60 gram salie-citroen boter
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 stuk(s) eieren
- 4 gram gedroogde tijm
- 2 teentje(s) knoflook
- 1000 milliliter kokend water
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 160 gram polenta
- 2 bosje(s) regenboog snijbiet
- 75 gram salie-citroen boter
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Heb je nog een restje kaas in huis? Rasp die dan en voeg tegelijk met de boter toe voor een nog rijkere smaak van de polenta.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de aubergines in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine, ui en knoflook 10 minuten op middelhoog vuur.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe, samen met de passata. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg eventueel een scheut water als de stoof te droog wordt.
Kook ondertussen de eieren naar wens zacht, halfzacht of hard.
Snijd de stengels van de snijbiet in stukjes van 3 centimeter en snijd het blad ervan in reepjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de snijbiet 2-3 minuten. Laat de snijbiet uitlekken in een zeef.
Doe het kokend water met de bouillonblokjes in een pan en kook tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Voeg al roerende met een pollepel de polenta toe. Laat ongeveer 5 minuten doorkoken tot de polenta is ingedikt. Zet het vuur uit en roer de boter door de polenta. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de polenta over diepe borden, schep de auberginestoof en de snijbiet erop. Pel de eieren, halveer ze. Leg de helften op de borden en serveer.