Polenta en witte bonen
Vega

Polenta en witte bonen

met champignons en regenboog wortel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 gram boter
  • 100 gram champignons
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 25 gram oude kaas
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 45 gram polenta
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 60 gram witte bonen
  • 200 gram wortel
  • 2 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 50 gram oude kaas
  • 270 gram pastasaus knoflook
  • 90 gram polenta
  • 1 stuk(s) ui
  • 120 gram witte bonen
  • 400 gram wortel
  • 3 gram boter
  • 300 gram champignons
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 75 gram oude kaas
  • 405 gram pastasaus knoflook
  • 135 gram polenta
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 180 gram witte bonen
  • 600 gram wortel
  • 4 gram boter
  • 400 gram champignons
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 100 gram oude kaas
  • 540 gram pastasaus knoflook
  • 180 gram polenta
  • 2 stuk(s) ui
  • 240 gram witte bonen
  • 800 gram wortel

Tip

Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.

Stap 2

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.

Stap 4

Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout. Zet de aangegeven hoeveelheid boter en geraspte kaas klaar.

Stap 5

Breng ondertussen de aangegeven hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg al roerend de polenta, de boter en de helft van de geraspte kaas toe en laat in ca. 3 minuten op laag vuur gaar worden. Blijf in de pan roeren.

Stap 6

Verdeel de polenta en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Maak het gerecht af met de achtergehouden geraspte kaas.