Polenta en lamsgehakt
Vlees

Polenta en lamsgehakt

met regenboog wortel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram boter
  • 100 gram champignons
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 100 gram lamsgehakt
  • 25 gram oude kaas
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 45 gram polenta
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 2 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 200 gram lamsgehakt
  • 50 gram oude kaas
  • 270 gram pastasaus knoflook
  • 90 gram polenta
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel
  • 3 gram boter
  • 300 gram champignons
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 300 gram lamsgehakt
  • 75 gram oude kaas
  • 405 gram pastasaus knoflook
  • 135 gram polenta
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel
  • 4 gram boter
  • 400 gram champignons
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 400 gram lamsgehakt
  • 100 gram oude kaas
  • 540 gram pastasaus knoflook
  • 180 gram polenta
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om het gerecht nog smaakvoller te maken gebruik je verse peterselie als garnering op de borden.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Doe de gebakken wortels op een bakplaat en rooster deze 15-20 minuten in de oven.

Stap 2

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olie. Voeg de ui toe en bak een paar minuten op laag vuur tot deze glazig wordt. Zet het vuur middelhoog, voeg het gehakt toe en rul nog 3-4 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3-4 minuten. Voeg de pastasaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.

Stap 4

Roer af en toe goed door. Proef en kruid met peper en zout. Zet de aangegeven hoeveelheid boter en geraspte kaas klaar.

Stap 5

Breng ondertussen de aangegeven hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg al roerend de polenta, de boter en de helft van de geraspte kaas toe en laat in ca. 3 minuten op laag vuur gaar worden. Blijf in de pan roeren.

Stap 6

Verdeel de polenta en het lamsgehakt met champignons over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Maak het gerecht af met de achtergehouden geraspte kaas.