Pokébowl met gegaarde varkenswang
Vlees

Pokébowl met gegaarde varkenswang

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram parboiled rijst
  • 30 gram radijs
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 2 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram parboiled rijst
  • 60 gram radijs
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 3 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram parboiled rijst
  • 90 gram radijs
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 4 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram parboiled rijst
  • 120 gram radijs
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

We hadden eigenlijk wortel bedacht in deze pokébowl, maar die was door diverse omstandigheden niet leverbaar. Gelukkig, zijn er paprika's en die zijn ook heel lekker in deze pokébowl.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Doe ondertussen de varkenswangen met het vocht uit de verpakking in een pan. Verwarm op middelhoog vuur tot het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg de ketjap en sambal toe en verwarm samen op laag vuur tot de ketjap en sambal een sticky laagje om het vlees vormen.

Stap 3

Snijd ondertussen paprika in dunne reepjes en meng met de azijn en sweet chilisaus. Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes.

Stap 4

Verdeel de rijst over ruime kommen en verdeel de paprikasalade en de plakjes komkommer en radijs erover.

Stap 5

Leg in elke kom een varkenswang.

Stap 6

Verdun de mayonaise met een klein beetje water en maak eventueel iets pittiger met wat sambal of sweet chilisaus. Besprenkel de poké bowls zigzaggend met mayo en serveer.