Pofaardappel met gerookte zalm,
koolsalade en cress
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) broccolicress
- 75 gram gerookte zalmsnippers
- 50 mililiter honing-mosterd dressing
- 1 stuk(s) pofaardappel
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram waspeen
- 200 stuk(s) witte kool (heel)
- 0.5 stuk(s) broccolicress
- 150 gram gerookte zalmsnippers
- 100 mililiter honing-mosterd dressing
- 2 stuk(s) pofaardappel
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram waspeen
- 400 stuk(s) witte kool (heel)
- 0.75 stuk(s) broccolicress
- 225 gram gerookte zalmsnippers
- 150 mililiter honing-mosterd dressing
- 3 stuk(s) pofaardappel
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 gram waspeen
- 600 stuk(s) witte kool (heel)
- 1 stuk(s) broccolicress
- 300 gram gerookte zalmsnippers
- 200 mililiter honing-mosterd dressing
- 4 stuk(s) pofaardappel
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram waspeen
- 800 stuk(s) witte kool (heel)
Benodigdheden
- dunschiller
- mandoline
- snijplank
- mes
- mengkom
- vork
- schaar
- aluminiumfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekWeetje
BroccoCress heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig. Koppert Cress is een teler die gespecialiseerd is in cressen: jong geoogste kruidenplantjes die uniek zijn in smaak, aroma en presentatie. Koppert Cress teelt deze plantjes in kassen in het Westland, om precies te zijn in Monster.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca. 200 graden om de pofaardappels te verwarmen.
Haal de pofaardappels uit de verpakking. Dep droog en prik er met een vork gaatjes in. Kruid met olijfolie, peper en zout en rol in aluminiumfolie. Bak de pofaardappel ca. 20 minuten in de oven.
De rode ui en de waspeen gebruik je in twee recepten deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Schil de waspeen. Rasp of snijd de waspeen en de witte kool in dunne sliertjes. Leg de ui, waspeen en witte kool in een mengkom.
Breng de koolsalade op smaak met honing-mosterddressing, peper en zout. Houd een beetje dressing apart om het gerecht mee af te maken.
Haal de pofaardappel uit de folie en snijd doormidden.
Leg de halve aardappelen met de bolle kant op het bord. Schep de witte koolsalade erop en leg daarop de gerookte zalmsnippers. Maak het gerecht af met de achtergehouden honing-mosterddressing en de broccocress.