
Pletpiepers met sperziebonen,
kalkoenworst en gekaramelliseerde uien
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 200 gram krieltjes
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 200 gram sperziebonen
- 1 stuk(s) ui
- 40 gram boter
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 400 gram krieltjes
- 1 eetlepel(s) olie
- 400 gram sperziebonen
- 2 stuk(s) ui
- 60 gram boter
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 600 gram krieltjes
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 600 gram sperziebonen
- 3 stuk(s) ui
- 80 gram boter
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 800 gram krieltjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 800 gram sperziebonen
- 4 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 0.00 per weekTip
Uien karameliseren kost tijd, het duurt echt zo’n 20 minuten voordat de uien mooi bruin zijn gekleurd en zacht en zoet zijn. Je kunt het proces eventueel iets versnellen door een scheutje ketjap manis aan de uien toe te voegen halverwege de baktijd.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de krielaardappelen in ongeveer 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat even uitdampen.
Smelt de boter in een steelpan. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en plet ze 1 voor 1 met de bodem van een glas. Bestrijk de geplette krieltjes met gesmolten boter en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak ze in 40 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in ongeveer 20 minuten bruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan. Bak de worsten in 3 minuten rondom bruin. Voeg een scheut water toe aan de pan en gaar de worsten nog 10 minuten. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in water zout in 6-7 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af met koud water om ze mooi groen te houden.
Verdeel de worsten, sperziebonen en pletpiepers over de borden. Schep de gekaramelliseerde uien op de worsten en serveer.