Plaattaart met spekreepjes
Vlees

Plaattaart met spekreepjes

appel en courgette

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 75 gram bakspekjes
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 10 gram pijnboompitten
  • 100 gram ricotta
  • 1 stuk(s) appel
  • 150 gram bakspekjes
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 20 gram pijnboompitten
  • 200 gram ricotta
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 225 gram bakspekjes
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 30 gram pijnboompitten
  • 300 gram ricotta
  • 2 stuk(s) appel
  • 300 gram bakspekjes
  • 2 stuk(s) courgette
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 40 gram pijnboompitten
  • 400 gram ricotta

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Dit keer 2 tips! TIP 1: Door het vocht van de courgette kan de bodem wat slapper worden tijdens het bakken. Mocht je een crunchy bodem willen, bak de flamkuch dan apart 5 minuten in de oven. Haal de flamkuch weer uit de oven en beleg met de ingrediënten. TIP 2: Maak een snelle salade door de bindsla op smaak te maken met 1 deel balsamico azijn, 1 deel extra vierge olijfolie, peper en zout. Heerlijk om te serveren op of naast de flamkuch!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem.

STAP 2

Doe de ricotta in een kom en breng op smaak met honing, peper en zout. Voeg Italiaanse kruiden toe en roer door de ricotta.

STAP 3

Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Was de appel en snijd in dunne partjes.

STAP 4

Bak de spekjes in een koekenpan, zonder dat ze al te bruin worden. Als ze bruin kleuren, haal van het vuur af.

STAP 5

Beleg het deeg met het ricottamengsel. Leg de courgetteplakjes op de flammkuchen en hierop de partjes appel. Verdeel de spekjes over de flammkuchen. Maak af met de pijnboompitten. Bak 15 minuten in de oven.

STAP 6

Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel over de borden.