Plaattaart met biet
en brie en roodlofsalade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 50 gram brie
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 1 theelepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 250 gram rode bieten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 0.5 stuk(s) roodlof
- 5 gram tijm
- 20 gram walnoten
- 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 100 gram brie
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 2 theelepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 500 gram rode bieten
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 1 stuk(s) roodlof
- 10 gram tijm
- 40 gram walnoten
- 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 150 gram brie
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 3 theelepel(s) honing
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 750 gram rode bieten
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 1.5 stuk(s) roodlof
- 15 gram tijm
- 60 gram walnoten
- 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
- 200 gram brie
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 4 theelepel(s) honing
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1000 gram rode bieten
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
- 2 stuk(s) roodlof
- 20 gram tijm
- 80 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Heerlijk met wat extra gesneden basilicum. Doe wat basilicum op de plaattaart als deze is afgebakken en wat door de roodlofsalade.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Laat de bietjes uitlekken en dep daarna droog. Snijd in dunne plakken. Snijd de brie in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de uienringen. Besprenkel met balsamicoazijn, de helft van de tijm, peper en zout. Karamelliseer de uien circa 5 minuten, tot ze goed kleuren en de balsamicoazijn is opgenomen.
Rol het deeg uit en beleg met de plakjes biet. Verdeel de uien erover en bak 10 minuten. Haal de plaattaart daarna uit de oven, maar laat de oven aan staan.
Beleg de plaattaart met plakjes brie, walnoten en de rest van de tijm. Kruid naar smaak met peper en zout. Rooster nog 5 minuten bovenin de oven.
Snijd de roodlof doormidden en verwijder de kern. Snijd in langwerpige repen en leg in een saladekom. Maak een dressing van extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de dressing door de roodlof.
Haal de plaattaart uit de oven en verdeel over de borden. Serveer met de roodlofsalade.