Pittige tomatenrisotto met gesmolten mozzarella
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella pantaardig
- 20 gram pijnboompitten
- 100 gram risottorijst
- 1 stuk(s) rode paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 50 gram rucola
- 110 gram tomatensaus pittig
- 300 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella pantaardig
- 40 gram pijnboompitten
- 200 gram risottorijst
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram rucola
- 220 gram tomatensaus pittig
- 450 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella pantaardig
- 60 gram pijnboompitten
- 300 gram risottorijst
- 2 stuk(s) rode paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 150 gram rucola
- 330 gram tomatensaus pittig
- 600 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella pantaardig
- 80 gram pijnboompitten
- 400 gram risottorijst
- 2 stuk(s) rode paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 200 gram rucola
- 440 gram tomatensaus pittig
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Roer niet te veel en te stevig door de risotto, zo gaat de korrel kapot en wordt de risotto snel 'papperig' in plaats van smeuïg.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon.
Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes.
Verhit olie in de pan voor de risotto. Fruit hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak 5 minuten mee. Roer tussentijds zodat de rijstkorrels niet te snel verkleuren.
Los de bouillon op in het gekookte water. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto met groenten tot het al het vocht heeft opgenomen. Roer tussentijds door de pan.
Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg de tomatensaus toe aan de risotto en roer geheel. Laat de risotto nog circa 5 minuten verder garen in de saus. Breng de risotto op smaak met wat zout. Snijd de mozzarella in plakjes en leg bovenop de risotto en druk er lichtjes in. Doe de deksel op de pan en gaar nog 5 minuten zodat de mozzarella kan smelten.
Verhit een koekenpan en bak hier de pijnboompitten in tot ze kleur krijgen. Schep de risotto met mozzarella op de borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en rucola.