Pittige tomatenrisotto met gesmolten mozzarella
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella
- 110 gram pastasaus arrabbiata
- 100 gram risottorijst
- 1 stuk(s) rode paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 50 gram rucola
- 300 milliliter groentebouillon
- 1 stuk(s) mozzarella
- 220 gram pastasaus arrabbiata
- 200 gram risottorijst
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram rucola
- 450 milliliter groentebouillon
- 2 stuk(s) mozzarella
- 330 gram pastasaus arrabbiata
- 300 gram risottorijst
- 2 stuk(s) rode paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 150 gram rucola
- 600 milliliter groentebouillon
- 2 stuk(s) mozzarella
- 440 gram pastasaus arrabbiata
- 400 gram risottorijst
- 2 stuk(s) rode paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 200 gram rucola
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Roer niet te veel en te stevig door de risotto, zo gaat de korrel kapot en wordt de risotto snel 'papperig' in plaats van smeuïg.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook voor de bouillon.
Snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes.
Verhit olie in de pan voor de risotto. Fruit hierin de ui en paprika. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak 5 minuten mee. Roer tussentijds zodat de rijstkorrels niet te snel verkleuren.
Los de bouillon op in het gekookte water. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto met groenten tot het al het vocht heeft opgenomen. Roer tussentijds door de pan.
Als de risotto de bouillon heeft opgenomen, voeg de arrabiatasaus toe aan de risotto en roer geheel. Laat de risotto nog circa 5 minuten verder garen in de saus. Breng de risotto op smaak met wat zout. Snijd de mozzarella in plakjes en leg bovenop de risotto en druk er lichtjes in. Doe de deksel op de pan en gaar nog 5 minuten zodat de mozzarella kan smelten.
Schep de risotto met mozzarella op de borden en maak af met de rucola.