Pittige spaghetti all'arrabiata
Vegan

Pittige spaghetti all'arrabiata

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bruine linzen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 105 milliliter passata
  • 20 gram plantaardige geraspte kaas
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 20 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram bruine linzen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 210 milliliter passata
  • 40 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 40 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 225 gram bruine linzen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 315 milliliter passata
  • 60 gram plantaardige geraspte kaas
  • 1.5 stuk(s) rode peper
  • 60 gram rucola
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram bruine linzen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 420 milliliter passata
  • 75 gram plantaardige geraspte kaas
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 80 gram rucola
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram volkoren spaghetti

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De meeste pittigheid (capsaïcine) zit in de zaadlijsten van de peper (dus niet in de zaadjes zelf). Als je een wat mildere saus wilt, kun je die dus het beste verwijderen.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de linzen in een pan met ruim water en wat zout en breng aan de kook. Kook de linzen in ongeveer 20 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.

Stap 2

Breng een pan ruim water met zout aan de kook en kook de spaghetti in 11-12 min. beetgaar..

Stap 3

Snipper ondertussen de ui(en) en snijd de knoflook fijn.Maak de peper(s) schoon en snijd ze fijn.

Stap 4

Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en pepers 5-6 min. op laag vuur. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Voeg de linzen toe aan de saus. Schep een kopje kookwater van de pasta en giet de spaghetti af. Meng de pasta door de saus en voeg wat van het achtergehouden kookwater toe om de saus smeuïger te maken.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met rucola en de vegan kaas en serveer.