Pittige hutspot
Vegan

Pittige hutspot

met tempeh

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 25 milliliter jus
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 1.5 gram plantaardige boter
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 100 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 50 milliliter jus
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 3 gram plantaardige boter
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 200 gram tempeh
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 75 milliliter jus
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 6 eetlepel(s) ketjap
  • 4.5 gram plantaardige boter
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 300 gram tempeh
  • 3 stuk(s) ui
  • 450 gram wortel
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 100 milliliter jus
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 8 eetlepel(s) ketjap
  • 6 gram plantaardige boter
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 400 gram tempeh
  • 4 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van veel pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Was de aardappelen goed en snijd in vieren. Was de wortel en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Voeg de aardappelen, wortelen de helft van de ui toe aan de pan met kokend water en kook circa 20 minuten. Giet daarna af in een vergiet en doe terug in de pan.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de gesneden peper 5 minuten. Haal de peper uit de pan en houd apart. Smelt daarna de helft van de boter in de pan en bak de achtergehouden ui. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pan met ui als de ui glazig wordt. Bak nog 5 minuten mee.

Stap 3

Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de tempeh in circa 8 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Als ze krokant zijn, zet het vuur wat lager en voeg de helft van de benodigde ketjap toe. Keer de blokjes na 2 minuten om. Als de tempeh de ketjap heeft opgenomen, zet het vuur uit.

Stap 4

Doe ondertussen de jus in een steelpannetje en verwarm het geheel op laag vuur. Voeg de sambal en de rest van de ketjap toe.

Stap 5

Stamp de hutspot fijn en voeg de rest van de boter en de gefruite peper toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de hutspot over de borden en maak er een kuiltje in voor de jus. Serveer met de tempeh en champignons en eventueel nog wat extra peper.