Pittige hutspot
Vlees

Pittige hutspot

met gehaktballetjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 25 milliliter jus
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 50 milliliter jus
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 75 milliliter jus
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 6 eetlepel(s) ketjap
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 4.5 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 3 stuk(s) ui
  • 450 gram wortel
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 100 milliliter jus
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 8 eetlepel(s) ketjap
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 4 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van veel pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Was de aardappelen goed en snijd in vieren. Was de wortel en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Voeg de aardappelen, wortelen de helft van de ui toe aan de pan met kokend water en kook circa 20 minuten. Giet daarna af in een vergiet en doe terug in de pan.

Stap 2

Doe ondertussen het gehakt in een mengkom en kruid met peper en zout. Draai er mooie, niet te grote gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de gesneden peper 5 minuten. Haal de peper uit de pan en houd apart.

Stap 3

Smelt daarna de helft van de roomboter in de pan en bak de achtergehouden ui. Als de ui glazig wordt, voeg de gehaktballetjes toe en bak in circa 10-15 minuten goudbruin en gaar. Check of de gehaktballetjes gaar zijn na deze tijd, zo niet, bak dan langer tot ze wel gaar zijn.

Stap 4

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Voeg na 5 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak mee tot de gehaktballetjes gaar zijn. Doe ondertussen de jus in een steelpannetje en verwarm het geheel op laag vuur. Voeg de sambal en ketjap toe.

Stap 5

Stamp de hutspot fijn en voeg de rest van de boter en de gefruite peper toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de hutspot over de borden en maak er een kuiltje in voor de jus. Serveer met de gehaktballetjes en champignons en eventueel nog wat extra peper.