Pittige hutspot
Vega

Pittige hutspot

met oesterzwamburger

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram bospeen
  • 25 milliliter jus
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 50 gram paddenstoelenmix
  • 20 gram plantaardige boter
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 2 gram tijm
  • 1 gram bospeen
  • 50 milliliter jus
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 40 gram plantaardige boter
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 4 gram tijm
  • 1 gram bospeen
  • 75 milliliter jus
  • 6 eetlepel(s) ketjap
  • 900 gram kruimige aardappelen
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 60 gram plantaardige boter
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 6 gram tijm
  • 1 gram bospeen
  • 100 milliliter jus
  • 8 eetlepel(s) ketjap
  • 1200 gram kruimige aardappelen
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 80 gram plantaardige boter
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 8 gram tijm

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van veel pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd de bospeen in plakjes. Snipper de ui. Snijd de peper fijn.

Stap 2

Voeg de aardappelen, bospeen en de helft van de ui toe aan de pan met kokend water en kook circa 20 minuten.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een bakpan en fruit de peper 5 minuten. Haal de peper uit de pan en houd apart. Smelt daarna de helft van de roomboter en bak hierin de achtergehouden ui. Rits de tijm boven de pan en bak mee.

Stap 4

Bereid de bouillon. Verwarm voor de jus in de pan met uien en tijm een halve eetlepel roomboter. Voeg de bloem al roerend toe, totdat de bloem goed is opgelost. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je goed blijft roeren. Laat 5 minuten pruttelen, zodat de saus meer bindt. Als de jus gebonden is, voeg de sambal en ketjap toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Stap 5

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwamburger. Bak aan beide kanten circa 3 minuten. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Als de jus gebonden is, voeg de paddenstoelen toe aan de jus.

Stap 6

Giet de gekookte groenten af in een vergiet en doe terug in de pan. Stamp de hutspot fijn en voeg de rest van de boter en de gefruite peper toe. Breng op smaak met wat zout. Verdeel de hutspot over de borden. Schep de paddenstoelen met jus erop en leg de oesterzwamburger erop.