Pittige aardappelsalade met zeekraal
Vis

Pittige aardappelsalade met zeekraal

en makreel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) gerookte makreel
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.25 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 25 gram sriracha mayo
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 50 gram zeekraal
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) gerookte makreel
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 50 gram sriracha mayo
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram zeekraal
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) gerookte makreel
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 0.75 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 75 gram sriracha mayo
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 150 gram zeekraal
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) gerookte makreel
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) rode eikenbladsla
  • 100 gram sriracha mayo
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram zeekraal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het wordt aangeraden om 1 x per week vette vis te eten. We noemen vis 'vet' als het meer dan 5% vet bevat. Denk bij vette vis aan Atlantische zalm, haring, makreel of sardines. Het maakt niet uit of je verse vis gebruikt of vis uit diepvries of blik.

inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Kook ze in water met wat zout in ca. 10 min. net gaar. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften in blokjes.

Stap 3

Doe de zeekraal en de ui in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de ui en zeekraal een klein beetje gaart.

Stap 4

Meng de srirachamayo en de komkommer door de aardappelblokjes. Was en droog de blaadjes eikenbladsla. Verdeel de sla over een platte schaal en schep er de aardappelsalade op. Verdeel de fijngesnipperde ui en de zeekraal over de aardappelsalade. Leg de gerookte makreelfilets erop en serveer.