Pittige aardappelsalade met zeekraal
Vis

Pittige aardappelsalade met zeekraal

en makreel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) gerookte makreel
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 25 gram sriracha mayo
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 25 gram veldsla
  • 50 gram zeekraal
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) gerookte makreel
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 50 gram sriracha mayo
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 gram veldsla
  • 100 gram zeekraal
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) gerookte makreel
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 75 gram sriracha mayo
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 75 gram veldsla
  • 150 gram zeekraal
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) gerookte makreel
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 100 gram sriracha mayo
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram veldsla
  • 200 gram zeekraal

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Het wordt aangeraden om 1 x per week vette vis te eten. We noemen vis 'vet' als het meer dan 5% vet bevat. Denk bij vette vis aan zalm, haring, makreel of sardines. Het maakt niet uit of je verse vis gebruikt of vis uit diepvries of blik.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Kook ze in water met wat zout in ca. 10 min. net gaar. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Snipper de ui zo fijn mogelijk. Halveer de komkommer in de lengte en snijd de helften in blokjes.

Stap 3

Doe de zeekraal en de ui in een zeef en schenk er een kan kokend water over zodat de ui en zeekraal een klein beetje gaart.

Stap 4

Meng de srirachamayo en de komkommer door de aardappelblokjes. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep er de aardappelsalade op. Verdeel de fijngesnipperde ui en de zeekraal erover. Leg de gerookte makreelfilets op de salade en serveer.