Pita vegan kebab - oud
met knoflooksaus
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 125 gram trostomaten
- 90 gram vegan döner
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 75 milliliter volle yoghurt
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 gram trostomaten
- 180 gram vegan döner
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 150 milliliter volle yoghurt
- 0.75 stuk(s) citroen
- 1.5 theelepel(s) honing
- 5 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 10 gram krulpeterselie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 375 gram trostomaten
- 240 gram vegan döner
- 6 stuk(s) volkoren pitabrood
- 225 milliliter volle yoghurt
- 1 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 15 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) rode ui
- 500 gram trostomaten
- 360 gram vegan döner
- 8 stuk(s) volkoren pitabrood
- 300 milliliter volle yoghurt
Tip
Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 230 graden. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze licht met water. Bak de pita's broodjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn.
Verhit in een hapjespan de ui en de helft van de geperste knoflook. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg de vegan kebab toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de fijngesneden peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, rasp en sap van de citroen, de rest van de peterselie, de rest van de knoflook, honing, peper en zout.
Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in plakjes.
Haal de pitabroodjes uit de oven. Vul de broodjes met de gesneden groenten, kebab en yoghurtsaus.