Pita vegan kebab
Vegan

Pita vegan kebab

met knoflooksaus

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 75 gram plantaardige yoghurt
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 125 gram trostomaten
  • 90 gram vegan döner
  • 1 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram trostomaten
  • 180 gram vegan döner
  • 2 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 225 gram plantaardige yoghurt
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 375 gram trostomaten
  • 270 gram vegan döner
  • 3 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 gram krulpeterselie
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram trostomaten
  • 360 gram vegan döner
  • 4 stuk(s) volkoren pitabrood

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze licht met water. Bak de pita's broodjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

STAP 2

Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn.

STAP 3

Verhit in een hapjespan de ui en de helft van de geperste knoflook. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg de vegan kebab toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de fijngesneden peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4

Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, rasp en sap van de citroen, de rest van de peterselie, de rest van de knoflook, agavesiroop, peper en zout.

STAP 5

Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in partjes.

STAP 6

Haal de pitabroodjes uit de oven. Vul de broodjes met de gesneden groenten, kebab en yoghurtsaus.