Pita ‘shoarma’
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram Griekse yoghurt
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) mini komkommer
- 50 gram mizuna
- 2 stuk(s) pita broodjes
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram tomaten
- 75 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 100 gram mizuna
- 4 stuk(s) pita broodjes
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram tomaten
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 150 gram mizuna
- 6 stuk(s) pita broodjes
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 gram tomaten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 200 gram mizuna
- 8 stuk(s) pita broodjes
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 400 gram tomaten
Benodigdheden
- bakplaat
- snijplank
- mes
- hapjespan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Was de komkommer en tomaat.
Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.
Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water. Bak de pita's broodjes volgende de aangegeven tijd op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak er de vegan shoarmareepjes en de helft van de rode ui in aan in tot ze lekker gebakken zijn.
Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de tzatziki, verdeel er de tomaat en de komkommer over. Leg er de gebakken shoarma op en top met de ui ringen en de mizuna. Serveer de rest van de tzatziki er apart bij.