Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola
Vegan

Pita ‘oesterzwam shoarma’ met frisse rucola

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 125 gram oesterzwammen
  • 2 stuk(s) pita broodjes
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 40 mililiter vegan yoghurt
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 250 gram oesterzwammen
  • 4 stuk(s) pita broodjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 80 mililiter vegan yoghurt
  • 3 theelepel(s) garam masala
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 375 gram oesterzwammen
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 120 mililiter vegan yoghurt
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 500 gram oesterzwammen
  • 8 stuk(s) pita broodjes
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 160 mililiter vegan yoghurt

Benodigdheden

  • bakplaat
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes.

Stap 2

Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in schijfjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

Stap 3

Meng de vegan yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om.

Stap 5

Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak de oesterzwam ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui mooi krokant. Kruid met garam masala kruiden.

Stap 6

Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met de komkommer vegan yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er vervolgens de gebakken oesterzwam shoarma op en top af met de uienringen en de rucola. Lepel er tot slot flink wat van de komkommer vegan yoghurt op en serveer de rest er apart bij.