Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola
Vlees

Pita ‘kip shoarma’ met frisse rucola

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel(s) garam masala
  • 150 gram kippendijen
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) pita broodjes
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel(s) garam masala
  • 300 gram kippendijen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 4 stuk(s) pita broodjes
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepel(s) garam masala
  • 450 gram kippendijen
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 150 gram rucola
  • 150 gram tomaat
  • 160 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepel(s) garam masala
  • 600 gram kippendijen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 8 stuk(s) pita broodjes
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram rucola
  • 150 gram tomaat

Benodigdheden

  • bakplaat
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Snijd de kippendijen in dunne reepjes en kruid goed met peper, zout en garam masala.

Stap 2

Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Hak de tomaten in grove stukken en maak lichtjes aan met een beetje olie, peper en zout.

Stap 3

Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Leg de pitabroodjes op een bakplaat, besprenkel lichtjes met een beetje water en plaats ze 8 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor eenmaal om

Stap 5

Verwarm een scheutje olie in de hapjespan en bak op hoog vuur de ‘shoarmareepjes’ en de helft van de rode ui tot ze lekker gebakken zijn.

Stap 6

Haal de broodjes uit de oven, snijd helemaal open en smeer de bodem lichtjes in met een beetje van de komkommer yoghurt, verdeel er de tomaat en de komkommerschijfjes over. Leg er de gebakken ‘shoarma’ en de uienringen op. Lepel er flink wat van de komkommer yoghurt op en serveer de rest van de yoghurt er apart bij.