Pita  ‘kip Ras el hanout’
Vlees

Pita ‘kip Ras el hanout’

met frisse tzatziki

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 120 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) pita broodjes
  • 5 theelepel(s) ras el hanout
  • 75 gram tomaatjes
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 240 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 4 stuk(s) pita broodjes
  • 10 theelepel(s) ras el hanout
  • 150 gram tomaatjes
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 360 gram kipfiletblokje(s)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 15 theelepel(s) ras el hanout
  • 225 gram tomaatjes
  • 160 gram Griekse yoghurt
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 480 gram kipfiletblokje(s)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 stuk(s) pita broodjes
  • 20 theelepel(s) ras el hanout
  • 300 gram tomaatjes

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • hapjespan

Tip

Ook al eten wij komkommers als een groente, toch is het stiekem fruit. Het is namelijk de vrucht van de komkommerplant. Je kunt dit ook zien aan het feit dat er een zaadlijst in de komkommer zit; het kenmerk van een vrucht.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de rode ui schoon en snijd in zo dun mogelijke ringen. Was de tomaatjes en komkommer.

STAP 2

Snijd de helft van de komkommer in blokjes en de rest in plakjes. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Snijd de tomaten doormidden en breng op smaak met olie, peper en zout.

STAP 3

Meng de yoghurt met de komkommerblokjes en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

STAP 4

Verwarm de olie in de hapjespan en bak op middelhoog vuur de ui en kipreepjes tot ze bruin kleuren.

STAP 5

Verwarm de olie in de hapjespan en bak de uien glazig. Voeg de kipblokjes en de Ras el hanout kruiden toe en bak de kip in circa 8 minuten gaar.

STAP 6

Haal de broodjes uit de oven, snijd open en doe wat tzatziki op de broodjes. Beleg met de tomaatjes en komkommer. Leg de gebakken kipreepjes en ui erop en serveer met de rest van de tzatziki.