Pita kebab
met knoflooksaus
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.5 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 125 gram trostomaten
- 120 gram varkensfiletlapje
- 1 stuk(s) volkoren pitabrood
- 75 milliliter volle yoghurt
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) rode ui
- 250 gram trostomaten
- 240 gram varkensfiletlapje
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 150 milliliter volle yoghurt
- 0.75 stuk(s) citroen
- 1.5 theelepel(s) honing
- 5 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 10 gram krulpeterselie
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 375 gram trostomaten
- 360 gram varkensfiletlapje
- 3 stuk(s) volkoren pitabrood
- 225 milliliter volle yoghurt
- 1 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 15 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) rode ui
- 500 gram trostomaten
- 480 gram varkensfiletlapje
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 300 milliliter volle yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze licht met water. Bak de pita's broodjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn.
Snijd het varkensvlees in reepjes. Verhit in een hapjespan de ui en de helft van de geperste knoflook. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg het varkensvlees toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de fijngesneden peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, rasp en sap van de citroen, de rest van de peterselie, de rest van de knoflook, honing, peper en zout.
Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in partjes.
Haal de pitabroodjes uit de oven. Vul de broodjes met de gesneden groenten, varkensvlees en yoghurtsaus.