Pilaf met kip
Vlees

Pilaf met kip

en geroosterde bloemkool

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 0.25 theelepel(s) gemberpoeder
  • 0.25 theelepel(s) kaneel
  • 100 gram kipdijfilet blokjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 theelepel(s) komijnpoeder
  • 0.5 theelepel(s) kurkuma
  • 0.25 stuk(s) paarse bloemkool
  • 75 gram parboiled rijst
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 0.5 theelepel(s) gemberpoeder
  • 0.5 theelepel(s) kaneel
  • 200 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 theelepel(s) kurkuma
  • 0.5 stuk(s) paarse bloemkool
  • 150 gram parboiled rijst
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 milliliter water
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 0.75 theelepel(s) gemberpoeder
  • 0.75 theelepel(s) kaneel
  • 300 gram kipdijfilet blokjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1.5 theelepel(s) kurkuma
  • 0.75 stuk(s) paarse bloemkool
  • 225 gram parboiled rijst
  • 3 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 1 theelepel(s) gemberpoeder
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 400 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 2 theelepel(s) kurkuma
  • 1 stuk(s) paarse bloemkool
  • 300 gram parboiled rijst
  • 4 stuk(s) ui
  • 800 milliliter water
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Houd je van een zoet element in de pilaf? Voeg dan tegelijk met het water een handje rozijnen of een paar in stukjes gesneden gedroogde abrikozen toe. Een beetje groen in de vorm van grofgehakte peterselie, koriander of munt maakt het gerecht helemaal af!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor 200 graden.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en bak de ui en knoflook 6-7 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de kurkuma, gemalen komijn, gemberpoeder en de kaneel toe en bak 2 minuten mee.

Stap 3

Voeg de rijst toe aan de braadpan. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Roer tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Doe de deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in 20-25 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten uitdampen met de deksel op de pan.

Stap 4

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een braadslede of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de bloemkoolroosjes in 15-20 minuten beetgaar in de oven.

Stap 5

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip met peper en zout naar smaak in 10-12 minuten gaar. Keer regelmatig. Bestrooi eventueel met een beetje kurkuma o m de kip mooi goudgeel te laten kleuren.

Stap 6

Schep de pilafrijst op een ruime schaal en verdeel de kip en geroosterde bloemkoolroosjes erover en serveer.