Piccalilly stoof met kapucijners
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 53 gram kapucijners (in de peul)
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 200 gram krieltjes
- 100 gram pastinaak
- 100 gram piccalilly
- 150 gram rode bieten
- 0.5 stuk(s) ui
- 150 milliliter water
- 106 gram kapucijners (in de peul)
- 1 teentje(s) knoflook
- 400 gram krieltjes
- 200 gram pastinaak
- 200 gram piccalilly
- 300 gram rode bieten
- 1 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 159 gram kapucijners (in de peul)
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 600 gram krieltjes
- 300 gram pastinaak
- 300 gram piccalilly
- 450 gram rode bieten
- 1.5 stuk(s) ui
- 450 milliliter water
- 215 gram kapucijners (in de peul)
- 2 teentje(s) knoflook
- 800 gram krieltjes
- 400 gram pastinaak
- 400 gram piccalilly
- 600 gram rode bieten
- 2 stuk(s) ui
- 600 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Wil je de krieltjes knapperig eten? Bak ze dan even in wat boter of olie na het koken zodat ze een krokant korstje krijgen.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Breng twee pannen water aan de kook. Was de bieten en snijd in vieren. Kook de bieten in de ene pan voor ongeveer 45 minuten. Was de krieltjes en snijd ze door de helft. Kook deze voor ongeveer 10-12 minuten. Was ondertussen de pastinaak en snijd in blokken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Giet de gekookte bieten af. Schil de bieten en snijd in kleine blokken. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook en de gesneden groenten toe en bak 2 minuten mee. Schep regelmatig om.
Voeg de benodigde hoeveelheid piccalilly, het water en wat peper toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot de groenten zacht worden. Doe hier eventueel een deksel op. Dit duurt zo'n 15 - 20 minuten. Mocht het nodig zijn, voeg dan wat extra water toe.
Doe de kapucijners met het vocht in een pannetje en verwarm ze op laag vuur, maar laat ze niet koken. Giet de kapucijners af en voeg toe aan de stoof wanneer ze warm zijn. Laat nog even meestoven.
Giet de krieltjes af, doe ze terug in de pan en breng ze eventueel op smaak met grof zout.
Serveer de stoof samen met de krieltjes.