Piccalilly stoof met kapucijners
Vega

Piccalilly stoof met kapucijners

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram kapucijners
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram pastinaak
  • 100 gram piccalilly
  • 150 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 milliliter water
  • 200 gram kapucijners
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram piccalilly
  • 300 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 300 gram kapucijners
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 300 gram pastinaak
  • 300 gram piccalilly
  • 450 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 milliliter water
  • 400 gram kapucijners
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram piccalilly
  • 600 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de krieltjes knapperig eten? Bak ze dan even in wat boter of olie na het koken zodat ze een krokant korstje krijgen.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd ze door de helft. Kook deze voor ongeveer 10-12 minuten.

Stap 2

Was ondertussen de pastinaak en snijd in kleine blokken. Snijd ook de biet in kleine blokken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en de gesneden groenten toe en bak 2 minuten mee. Schep regelmatig om.

Stap 4

Voeg de benodigde hoeveelheid piccalilly, het water en wat peper toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot de groenten zacht worden. Doe hier eventueel een deksel op. Dit duurt zo'n 15 - 20 minuten. Mocht het nodig zijn, voeg dan wat extra water toe.

Stap 5

Doe de kapucijners met het vocht in een pannetje en verwarm ze op laag vuur, maar laat ze niet koken. Giet de kapucijners af en voeg toe aan de stoof wanneer ze warm zijn. Laat nog even meestoven. Giet ondertussen de krieltjes af, doe ze terug in de pan en breng ze eventueel op smaak met grof zout.

Stap 6

Serveer de stoof samen met de kapucijners en de krieltjes.