Pastinaak-winterposteleinpuree
Vega

Pastinaak-winterposteleinpuree

met paddenstoelen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 20 gram hazelnoten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 275 gram pastinaak
  • 50 gram winterpostelein
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 40 gram hazelnoten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 550 gram pastinaak
  • 100 gram winterpostelein
  • 3 stuk(s) gele ui
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 60 gram hazelnoten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 825 gram pastinaak
  • 150 gram winterpostelein
  • 4 stuk(s) gele ui
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 80 gram hazelnoten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 1100 gram pastinaak
  • 200 gram winterpostelein

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakplaat + bakpapier
  • bakpan
  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Het allerbelangrijkste van eten is natuurlijk dat het lekker smaakt. Maar hoe het eruitziet bepaalt ook een groot deel van het plezier in eten. Een goede truc is om altijd voor verschillende kleuren in je maaltijd te zorgen. De groene blaadjes van de postelein zorgen voor een fleurig effect in de pastinaakpuree.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappelen schoon en snijd in wedges. Kook de aardappelen in 8 minuten beetgaar en giet af. Leg de aardappelwedges op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel door elkaar en bak ca. 20 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de pastinaak schoon en snijd in blokjes. Snijd de paddenstoelenmix grof. Bereid de groentebouillon. Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan.

Stap 3

Verwarm een scheutje olie in een kookpan. Fruit ⅔ van de pastinaak en de helft van de ui tot de pastinaak een lichtbruine kleur krijgt. Voeg ¾ van de bouillon toe. Kook de pastinaak op laag vuur in 10 minuten gaar.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de rest van de ui. Voeg de rest van de pastinaak toe en bak 5 minuten mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Pureer de pastinaak tot een gladde puree. Voeg hiervoor naar eigen smaak nog wat van de achtergehouden bouillon toe. Kruid eventueel met peper en zout. Was de winterpostelein en snijd grof. Schep door de pastinaakpuree.

Stap 6

Schep de puree op een bord en serveer samen met de paddenstoelen en de aardappelwedges. Maak het gerecht af met de geroosterde hazelnoten.