Pastasalade met kip
Vlees

Pastasalade met kip

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 120 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 100 gram penne
  • 125 gram tomaten
  • 45 gram zilveruitjes
  • 10 gram basilicum
  • 240 gram kipdijfilet
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 stuk(s) paprika
  • 200 gram penne
  • 250 gram tomaten
  • 90 gram zilveruitjes
  • 15 gram basilicum
  • 360 gram kipdijfilet
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 300 gram penne
  • 375 gram tomaten
  • 135 gram zilveruitjes
  • 20 gram basilicum
  • 480 gram kipdijfilet
  • 8 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 stuk(s) paprika
  • 400 gram penne
  • 500 gram tomaten
  • 180 gram zilveruitjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip:

mocht je nog een restje groente, bijvoorbeeld komkommer of bloemkool, hebben liggen? Dan kun je die prima ook door deze salade doen.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de penne in ca. 11 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en spoel koud onder de kraan. Doe de pasta in een schaal.

Stap 2

Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd ondertussen op een andere snijplank de paprika’s en tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de pasta in de schaal. Meng ook de gebakken kipblokjes erdoor.

Stap 4

Houd een paar blaadjes basilicum achter voor garnering en doe de rest in een maatbeker met de mayonaise en een scheutje inmaakvocht van de zilveruitjes. Pureer met een staafmixer.

Stap 5

Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe aan de pasta. Voeg de dressing toe en meng alles door elkaar. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer.