Pastasalade met kip
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram basilicum
- 120 gram kipdijfilet
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 0.5 stuk(s) paprika
- 100 gram penne
- 125 gram tomaten
- 45 gram zilveruitjes
- 10 gram basilicum
- 240 gram kipdijfilet
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 1 stuk(s) paprika
- 200 gram penne
- 250 gram tomaten
- 90 gram zilveruitjes
- 15 gram basilicum
- 360 gram kipdijfilet
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 1.5 stuk(s) paprika
- 300 gram penne
- 375 gram tomaten
- 135 gram zilveruitjes
- 20 gram basilicum
- 480 gram kipdijfilet
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 2 stuk(s) paprika
- 400 gram penne
- 500 gram tomaten
- 180 gram zilveruitjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip:
mocht je nog een restje groente, bijvoorbeeld komkommer of bloemkool, hebben liggen? Dan kun je die prima ook door deze salade doen.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de penne in ca. 11 minuten beetgaar in ruim water met zout. Giet af en spoel koud onder de kraan. Doe de pasta in een schaal.
Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen op een andere snijplank de paprika’s en tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de pasta in de schaal. Meng ook de gebakken kipblokjes erdoor.
Houd een paar blaadjes basilicum achter voor garnering en doe de rest in een maatbeker met de mayonaise en een scheutje inmaakvocht van de zilveruitjes. Pureer met een staafmixer.
Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg toe aan de pasta. Voeg de dressing toe en meng alles door elkaar. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer.