Pasta venkelworst
met wortel
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) honing
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 250 gram pastasaus met venkelworst
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 3 gram tijm
- 100 gram volkoren spaghetti
- 100 gram wortel
- 2 theelepel(s) honing
- 200 gram kastanjechampignons
- 2 teentje(s) knoflook
- 500 gram pastasaus met venkelworst
- 1 stuk(s) rode ui
- 6 gram tijm
- 200 gram volkoren spaghetti
- 200 gram wortel
- 3 theelepel(s) honing
- 300 gram kastanjechampignons
- 3 teentje(s) knoflook
- 750 gram pastasaus met venkelworst
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 9 gram tijm
- 300 gram volkoren spaghetti
- 300 gram wortel
- 4 theelepel(s) honing
- 400 gram kastanjechampignons
- 4 teentje(s) knoflook
- 1000 gram pastasaus met venkelworst
- 2 stuk(s) rode ui
- 12 gram tijm
- 400 gram volkoren spaghetti
- 400 gram wortel
Benodigdheden
- ovenschaal
- vergiet
- snijplank
- knoflookpers
- mes
- kookpan
- hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekWeetje
De passie voor ravioli begon vele generaties geleden in Italië. Het familiebedrijf ‘Mama’s ravioli’ begon in 2020 in Nederland. Hun missie is het maken van authentieke, Italiaanse pasta voor iedereen. Dat is gelukt! Nu zit de tagliatelle in jouw box! Met veel liefde bereid uit pure, simpele ingrediënten en handgemaakt door chef Terenzio.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de wortelen.
Maak de knoflook schoon. Maak de wortelen schoon en kook 10 minuten. Giet de wortelen af en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met olijfolie, honing, peper en zout. Pers knoflook uit boven de wortelen en ris de helft van de tijm erover. Hussel het geheel en rooster de wortelen 25 minuten in het midden van de oven.
Maak de rode ui schoon en snijd grof. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de rode ui glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Ris de rest van de tijm boven de pan. Voeg de pastasaus met venkelworst toe en laat 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 9-12 minuten gaar.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie. Schep de pasta op een bord en verdeel de saus erover. Serveer samen met de wortelen.