Pasta pomodoro met buffelmozzarella
en verse basilicum
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 5 gram basilicum
- 6 milliliter basilicum crème
- 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 210 milliliter passata
- 100 gram pasta
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) aubergine
- 10 gram basilicum
- 12 milliliter basilicum crème
- 1 stuk(s) buffelmozzarella
- 1 teentje(s) knoflook
- 420 milliliter passata
- 200 gram pasta
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) aubergine
- 15 gram basilicum
- 18 milliliter basilicum crème
- 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 630 milliliter passata
- 300 gram pasta
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) aubergine
- 20 gram basilicum
- 24 milliliter basilicum crème
- 2 stuk(s) buffelmozzarella
- 2 teentje(s) knoflook
- 840 milliliter passata
- 400 gram pasta
- 2 stuk(s) ui
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de aubergine(s) in de lengte en snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Leg ze in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de plakjes aubergine 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta in circa xx minuten beetgaar in water met zout.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de passata en de basilicumcrème toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5-6 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met (versgemalen)peper en zout.
Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus in de pan. Neem de aubergines uit de oven en meng door de pasta met tomatensaus.
Schep de pasta op de (diepe) borden. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Garneer met de blaadjes verse basilicum en serveer.