Pasta Pesto met Syrische grillkaas
Vega

Pasta Pesto met Syrische grillkaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 25 gram geraspte kaas
  • 40 gram pesto
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 50 gram snacktomaatjes
  • 100 gram spinazie
  • 125 gram tagliatelle
  • 50 gram wortel
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 50 gram geraspte kaas
  • 80 gram pesto
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 100 gram snacktomaatjes
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram tagliatelle
  • 100 gram wortel
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 75 gram geraspte kaas
  • 120 gram pesto
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 150 gram snacktomaatjes
  • 300 gram spinazie
  • 375 gram tagliatelle
  • 150 gram wortel
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 160 gram pesto
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 200 gram snacktomaatjes
  • 400 gram spinazie
  • 500 gram tagliatelle
  • 200 gram wortel

Simpele rijke smaken

De traditionele Italiaanse keuken gaat over simpele, maar rijke smaken. Die gedachte hebben we als basis gebruikt voor deze pasta.

Stijn

Bereidingswijze

stap 1

Snipper de sjalotten en snij de wortel in hele dunne plakjes en fruit in een koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de tomaatjes in helften en voeg toe aan de pan voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

stap 2

Voeg de spinazie toe aan glazige groenten, laat slinken, laat het vocht in de pan en laat nog voor ongeveer 5 minuten rustig stoven. Kook ondertussen water met een beetje zout.

stap 3

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

stap 4

Snijd de Syrische grillkaas in stukjes van ongeveer 1x1 cm, bak ze in een koekenpan tot ze lekker bruin aan de buitenkant zijn en voeg vervolgens toe aan de pan met groenten, samen met de pesto. Roer even door tot de smaken goed met elkaar vermengd zijn en laat op heel laag vuur staan tot de pasta klaar is.

stap 5

Meng de pasta door de saus van pesto en groenten, samen met de kaas, die je even laat smelten. Is de saus niet smeuïg genoeg? Voeg dan een lepeltje kookvocht van de pasta toe.

stap 6

Serveer de pasta. Eet smakelijk.