Pasta Pesto met rucola en oude kaas
Vega

Pasta Pesto met rucola en oude kaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram notenpesto
  • 75 gram oesterzwammen
  • 50 gram oude kaas
  • 75 gram pappardelle
  • 10 gram pompoenpitten
  • 150 gram tomaatjes
  • 25 gram wilde rucola
  • 100 gram notenpesto
  • 150 gram oesterzwammen
  • 75 gram oude kaas
  • 150 gram pappardelle
  • 20 gram pompoenpitten
  • 300 gram tomaatjes
  • 50 gram wilde rucola
  • 150 gram notenpesto
  • 225 gram oesterzwammen
  • 100 gram oude kaas
  • 225 gram pappardelle
  • 30 gram pompoenpitten
  • 450 gram tomaatjes
  • 75 gram wilde rucola
  • 175 gram notenpesto
  • 300 gram oesterzwammen
  • 125 gram oude kaas
  • 300 gram pappardelle
  • 40 gram pompoenpitten
  • 600 gram tomaatjes
  • 100 gram wilde rucola

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Helaas is door het winterse weer de bleekselderij nog niet goed gegroeid. Deze hebben we in het recept vervangen door oesterzwammen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Scheur de oesterzwammen in stukken. Snijd de tomaten en kaas in blokjes, Was de rucola en laat goed uitlekken.

Stap 2

Rooster de pompoenpitten zonder olie in de hapjespan tot ze licht beginnen te kleuren. Schep uit de pan en houd apart.

Stap 3

Fruit de oesterzwammen aan in de hapjespan gedurende 4 minuten. Voeg de tomaten toe en laat op een hoog pitje 4 minuten smoren.

Stap 4

Kook de pasta in 3 a 4 minuten al dente in. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en schep om.

Stap 5

Voeg de pappardelle en 2/3 van de rucola toe. Neem van het vuur, meng kort door en kruid met versgemalen peper en zout. Meng er dan de oude kaas en pesto doorheen

Stap 6

Verdeel de pappardelle over de borden en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en de rucola.