Pasta Pesto met kipgehakt en oude kaas
Vlees

Pasta Pesto met kipgehakt en oude kaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram kipgehakt
  • 50 gram notenpesto
  • 75 gram oesterzwammen
  • 25 gram oude kaas
  • 75 gram pappardelle
  • 150 gram tomaatjes
  • 25 gram wilde rucola
  • 200 gram kipgehakt
  • 100 gram notenpesto
  • 150 gram oesterzwammen
  • 50 gram oude kaas
  • 150 gram pappardelle
  • 300 gram tomaatjes
  • 50 gram wilde rucola
  • 300 gram kipgehakt
  • 130 gram notenpesto
  • 225 gram oesterzwammen
  • 75 gram oude kaas
  • 225 gram pappardelle
  • 450 gram tomaatjes
  • 75 gram wilde rucola
  • 400 gram kipgehakt
  • 175 gram notenpesto
  • 300 gram oesterzwammen
  • 100 gram oude kaas
  • 300 gram pappardelle
  • 600 gram tomaatjes
  • 100 gram wilde rucola

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Helaas is door het winterse weer debleekselderij nog niet goed gegroeid. Deze hebben we in het recept vervangen door oesterzammen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een ruime pan water met een snuf zout aan de kook. Scheur de oesterzwammen in stukken. Snijd de tomaatjes en de kaas in stukjes. Was de rucola en laat goed uitlekken.

Stap 2

Bak het kipgehakt in een scheutje olijfolie in een hapjespan stevig aan tot het begint te kleuren.

Stap 3

Zet het vuur lager. Voeg de oesterzwammen toe an het gehakt en laat gedurende 4 minuten mee bakken. Voeg de tomaten toe en laat op een hoog vuur 4 minuten smoren.

Stap 4

Kook de pasta in 3/4 minuten al dente in. Giet afen laat goed uitlekken. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en schep om.

Stap 5

Voeg de pappardelle en 2/3 van de rucola toe. Neem van het vuur, meng kort door en kruid met versgemalen peper en zout. Meng er dan de oude kaas en pesto doorheen.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de achtergehouden rucola.