Pasta Pesto met kip
Vlees

Pasta Pesto met kip

  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 25 gram geraspte kaas
  • 120 gram kippendijreepjes
  • 30 gram pesto
  • 100 gram tagliatelle
  • 75 gram tomaatjes
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 50 gram geraspte kaas
  • 240 gram kippendijreepjes
  • 60 gram pesto
  • 200 gram tagliatelle
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 75 gram geraspte kaas
  • 360 gram kippendijreepjes
  • 90 gram pesto
  • 300 gram tagliatelle
  • 225 gram tomaatjes
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 480 gram kippendijreepjes
  • 120 gram pesto
  • 400 gram tagliatelle
  • 300 gram tomaatjes
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Tip

Heb je wat meer tijd? Laat dan de tomaatjes heel en pof ze in de oven.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in helften. Verhit wat olie in een koekenpan. Voeg de wortel en de ui toe aan de pan en bak de groenten tot de ui glazig is. Voeg de tomatenhelften toe aan de pan voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

Stap 2

Breng ondertussen water aan de kook met een beetje zout voor de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking

Stap 3

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 4

Verwarm een scheut olie in een pan, voeg de kip toe en bak tot de kipreepjes gaar zijn en een kleurtje krijgen. Voeg de kip en de pesto toe aan de pan met de groenten. Roer het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper.

Stap 5

Meng de pasta door de saus. Is de saus niet smeuïg genoeg? Voeg dan een lepeltje kookvocht van de pasta toe.

Stap 6

Maak de borden af met de geraspte kaas.