Pasta pesto met geroosterde gele biet, raapstelen
en buffelmozzarella
- 35 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 200 gram gele bieten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram pesto
- 0.5 bosje(s) raapstelen
- 100 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk(s) buffelmozzarella
- 400 gram gele bieten
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram pesto
- 1 bosje(s) raapstelen
- 200 gram volkoren spaghetti
- 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 600 gram gele bieten
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram pesto
- 1.5 bosje(s) raapstelen
- 300 gram volkoren spaghetti
- 2 stuk(s) buffelmozzarella
- 800 gram gele bieten
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 80 gram pesto
- 2 bosje(s) raapstelen
- 400 gram volkoren spaghetti
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon, snijd ze in dunne partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pers de knoflook boven een bakje en meng met de olie. Besprenkel de bietenpartjes met 2/3 van de knoflookolie en bestrooi met wat zout. Rooster 25 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen een pan water met zout voor de pasta aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de raapstelen inclusief de blaadjes in stukken van ca. 4 cm, doe in een vergiet en spoel schoon onder de kraan. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de knoflookolie in een wok en roerbak de raapstelen 1-2 min. zodat ze net een beetje geslonken zijn maar wel mooi knapperig blijven.
Giet de pasta af, doe terug in de pan en schep om met de pesto, Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de geroosterde biet en raapstelen over. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de pasta.