Pasta pesto met geroosterde gele biet en rauwe ham
Vlees

Pasta pesto met geroosterde gele biet en rauwe ham

en raapstelen

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram Rauwe ham
  • 200 gram gele bieten
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) mozzarella
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pesto
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram Rauwe ham
  • 400 gram gele bieten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pesto
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 225 gram Rauwe ham
  • 600 gram gele bieten
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) mozzarella
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram pesto
  • 1.5 bosje(s) raapstelen
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram Rauwe ham
  • 800 gram gele bieten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) mozzarella
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram pesto
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 400 gram volkoren spaghetti

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

We zijn erg royaal geweest met de rauwe ham in dit gerecht. Je hoeft niet alles op de pasta te doen en kan ook een deel gebruiken als broodbeleg of bij de borrel!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon, snijd ze in dunne partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2

Pers de knoflook boven een bakje en meng met de olie. Besprenkel de bietenpartjes met 2/3 van de knoflookolie en bestrooi met wat zout. Rooster 25 min. in het midden van de oven.

Stap 3

Breng ondertussen een pan water met zout voor de pasta aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Snijd de raapstelen inclusief de blaadjes in stukken van ca. 4 cm, doe in een vergiet en spoel schoon onder de kraan. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de knoflookolie in een wok en roerbak de raapstelen 1-2 min. zodat ze net een beetje geslonken zijn maar wel mooi knapperig blijven.

Stap 5

Giet de pasta af, doe terug in de pan en schep om met de pesto, Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de geroosterde biet en raapstelen over. Scheur de mozzarella en de plakjes rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta.